Bashya Elementen behandelingen

De Bashya Elementen Behandelingen

Volgens oude wijsheden

Elke energie bevat in de kiem de andere. Vanwege het feit dat alles in beweging is, wordt verandering gezien als het resultaat van het groeien van de energie ten opzichte van de andere; en omgekeerd. Er is nooit 100% Yin of Yang want geen van beiden kan uit het geheel worden uitgebannen. Anders wordt beweging en verandering onderbroken. Onmogelijk!
Enerzijds is er een “voedende” energie, voorgesteld door de scheppingscyclus: hout voedt vuur dat op zijn beurt de aarde voedt (met de as van het vuur). De aarde brengt metaal voort. Dit wordt vloeibaar (water) als het smelt. Water voedt hout (plantengroei)…enz.
Anderzijds is er de beperkende, de remmende energie, voorgesteld door de matigings-cyclus: hout dringt de aarde binnen, aarde neemt water op, water dooft het vuur, vuur doet metaal smelten, metaal kapt hout.
Wanneer de energie van een van de Elementen groeit, wordt ze ingetoomd door de energie van de andere, om een derde te laten toenemen en bij te dragen aan die energie. Dit proces wordt door de 5 Elementen eindeloos herhaald. Balans tussen twee krachten is harmonie. Dat is het geval zolang de energie van een element zich voldoende ontplooit om dat van een ander in evenwicht te houden. Zonder de overhand over de andere te krijgen. Zo niet dan is er verstoring van balans en harmonie.
Gezondheid vereist een energetisch evenwicht. Daarom moet het in balans brengen van energie een onderdeel zijn van elk preventief programma betreffende gezondheid en welbevinden.
Op hun beurt vereisen de oplossingen voor gezondheidsproblemen de juiste diagnose m.b.t. de energetische oorzaak van het verstoord evenwicht dat aan het probleem ten grondslag ligt.